Ce este tehnica Strobing în machiaj și cui i se potrivește?

Iluminare în loc de conturare? Tehnica strobing a apărut ca o alternativă la tipul de conturare, pe alocuri excesiv, promovat de vedete precum Kim Kardashian, și se concentrează pe iluminare mai degrabă decât pe crearea umbrelor. Am putea spune că este doar un alt nume pentru iluminare, însă ea are nu doar rolul de la evidenția zonele dorite, ci și de a crea un look sănătos, strălucitor și în același timp,  natural.

La origine a fost folosită pentru crearea de look-uri angelice, diafane, radiante. Am văzut însă această tehnică folosită și în combinație cu tehnici “grele”, precum contouring, smokey eyes, cat eyes. Pentru un look editorial efectul este reușit însă pentru viața de zi cu zi de cele mai multe ori nu e de dorit un look atât de încărcat. Cu un strobing bine realizat, frumusețea pare că strălucește la propriu din interior.

Tehnica Strobing MTC

Diferența dintre conturare și strobing

Nu am greși prea mult dacă am spune că “Strobing” este un alt nume, mai nou și mai modern, pentru iluminare. Tehnica se bazează pe o ultra-iluminare a tenului în puncte cheie pentru a părea că pielea are o strălucire naturală, venită din interior.

Zonele în care se aplică iluminatorul pentru strobing sunt chiar acele zone în care erai probabil obișnuită să aplici un iluminator după ce ai terminat de conturat, adică acele zone pe care “pică lumina” în mod natural:

  • deasupra nasului, pe frunte într-o ușoară formă de V;
  • pe arcadă, sub  și deasupra sprâncenei;
  • în partea de sus a pomeților;
  • pe toată lungimea nasului, pe mijlocul lui;
  • deasupra buzei de sus, pe “Arcul lui Cupidon” (Cupid’s Bow);
  • pe mijlocul bărbiei.

Sfaturi pentru un Strobing reușit

Dacă ai tenul gras sau mixt (cu tendințe de îngrășare numai în zona T), ar putea fi nevoie să mai domolești această tehnică. Îți recomand să folosești produse matifiante și să te limitezi la un iluminator de tip pudră, cu mici particule strălucitoare pentru a nu încărca prea mult tenul și a nu avea surpriza ca uleiurile naturale ale pielii să se amestece cu el și să devină una inestetic de… strălucitoare. Dacă ai tenul acneic, este de dorit să eviți aplicarea iluminatorului în zonele în care acneea este vizibilă, deoarece zonele iluminate vor atrage mai mult atenția.

Pentru un  plus de strălucire puteți aplica în straturi două sau mai multe produse. Recomandarea mea pentru un efect “de oglindă” este să folosești unul cremos pe care sa-l setezi cu un iluminator pudra. Bineînțeles, pielea trebuie bine bine exfoliată și hidratată înainte de a trece la machiaj. Zona astfel iluminată nu trebuie să aibe textură deoarece o va scoate în evidență. Dacă pielea ta are perioadă mai dificilă îți sugerez să optezi pentru un machiaj mat sau natural și eventual un iluminator mai subtil.

Un ultim sfat și o părere personală: scopul acestei tehnici de machiaj nu este să strălucești precum o bilă disco, ci să pară că tenul tău strălucește din interior. Este util să folosești produse de calitate, fără particule mari de glitter sau care se depun inestetic pe piele în momentul în care sunt aplicate în unul sau mai multe straturi.

Tehnica Strobing poate arăta bine atât la o petrecere unde îți dorești să strălucești cât și la un eveniment în aer liber. Nu uita să experimentezi cu tehnica înainte de a o purta la un eveniment important.