Ingrediente din produsele de machiaj

Dacă ai ajuns aici cu siguranță ești pasionată de machiaj. Bine ai venit și mă bucur că avem acest lucru în comun!

Machiajul e o experiență. E o plăcere sa te joci cu diverse culori și texturi, să le aplici și să le suprapui în diferite moduri. E relaxant, e o joacă, și totodată, una dintre cele mai creative experiențe pe care le trăiesc în mod constant.

Cu toate astea știm că această arta e creată pe fața și corpul nostru, prin urmare vrem sa fim sigure ca produsele pe care le folosim sunt benefice sau, cel puțin, că nu ne fac rău. Nimeni nu-și dorește să se trezească cu pori înfundati, ochi umflați sau alergii în urma folosirii unor produse de machiaj. E sănătos și folositor să începem să învățăm ce ingrediente se află în compoziția produselor pe care le folosim în mod constant.

Dacă vei ajunge pe paginile de review-uri pentru produsele de machiaj vei vedea că pentru fiecare produs listez la sfârșit lista de ingrediente. Nu înțelegem majoritatea cuvintelor de acolo însă, încet încet, le vom descoperi împreună.

  • Ce ingrediente sunt în produsele de machiaj? 
  • Cum acționează? 
  • Care e rolul lor în compoziția produselor? 
  • Cum acționează în combinație cu alte ingrediente? 
  • Ce efect va avea asupra mea? 

Toate acestea sunt întrebări la care vom încerca să găsim împreună răspuns. Te invit așadar sa descoperim principalele ingrediente din produsele cosmetice. Dacă ai întrebări sau sugestii în privința unor ingrediente despre care nu găsești încă informații în aceasta secțiune, aștept un mesaj sau comentariu.

Pentru că vom vorbi despre produse din industria chimică, țin să pun un disclaimer aici: nu sunt chimist și toate informațiile pe care le public aici sunt găsite prin research și verificate în mai multe surse de încredere. Voi lista, desigur, toate sursele folosite pentru crearea articolelor la sfârșitul acestora. Dacă oricare dintre voi are informații din surse credibile care contrazic vreuna din afirmațiile din articole vă rog să mă anunțați pentru a o modifica. Scopul acestei secțiuni a site-ului este să crească nivelul de conștientizare a ingredientelor (bune sau mai puțin bune) folosite în produsele de machiaj și, în timp, poate chiar să modifice comportamentul consumatorilor făcându-i mai atenți la informațiile de pe etichete. Eu îmi doresc ca atunci când citesc o etichetă să îmi dau seama exact care ingredient va fi benefic și care nu va fi potrivit pentru pielea mea. Probabil mulți cititori au aceeași dorință. Haideți să aflăm împreuna!

Articole despre ingredientele din produsele de machiaj

DimeticonaCitește despre întrebuințările dimeticonei în industria cosmetică!

Ingrediente din machiaj MTC - Mica2

MicaCitește despre întrebuințările micăi în industria cosmetică!

Ingrediente din machiaj - glicerina - Makeup Treasure Chest

GlicerinaCitește despre întrebuințările glicerinei în industria cosmetică!