Ingrediente din produsele de machiaj Dimeticona

Ce este dimeticona?

Dimeticona este un ingredient pe bază de siliciu, utilizat frecvent în produse de machiaj sau produse de îngrijire a părului. Este acel ingredient care se face „vinovat” de textura mătăsoasă a multor creme hidratante, a fondurilor de ten sau a primer-elor.

Acest polimer pe bază de siliciu, pe numele său complet polidimetilsiloxan, nu numai că îmbunătățește textura cremelor și a produselor de înfrumusețare dar are și rol de agent emulsifiant.

La ce ajută dimeticona?

Dimeticona se găsește în aproape toate produsele destinate îngrijirii pielii. Ea este un agent anti-spumare, cu proprietăți emulsificatoare și protectoare. Popularitatea sa este dată de faptul că le oferă produselor cosmetice și cremelor o textură fluidă și mătăsoasă și, mai mult decât atât, poate acționa și ca agent de umplere (filler) a porilor și liniilor fine. Din acest motiv, dimeticona este un ingredient esențial în multe primere.

Un ingredient versatil, el este utilizat și ca ingredient pentru tratamentul zonelor uscate și a iritațiilor ușoare ale pielii. În general, produsele pe bază de silicon aplicate local sunt hipoalergenice și necomedogenice, cu toate acestea există unele speculații potrivit cărora ele ar putea potența alte ingrediente ce pot astfel penetra pielea și pot duce la apariția acneei.

În ce produse cosmetice găsim dimeticona?

De la produsele de machiaj waterproof și până la primer sau produsele de machiaj cu efect matifiant, dimeticona este un ingredient regăsit în aproape toate produsele cosmetice. Prezența ei și a altor tipuri de siliconi poate fi identificată relativ ușor atunci când avem de-a face cu un produs fluid, mătăsos și fin, care nu se prezintă nici prea lichid nici prea uscat. În cazul fondului de ten, dimeticona poate face ca produsul să poată fi aplicat cu succes în mai multe straturi, fără a crea un efect inestetic.

Dimeticona este prezentă în creme, loțiuni, serumuri, primere, balsam și măști pentru păr. Unii producători includ acest ingredient și în loțiunile de curățare a feței.

Ingrediente din machiaj MTC - Dimeticona

Contraindicații pentru dimeticonă

Dimeticona nu are contraindicații în utilizarea în cazul tenului normal. Cu toate acestea, ea poate avea o acțiune comedogenică (poate duce la blocarea porilor). Recomand ca persoanele care au tenul gras și predispus la acnee să urmărească felul în care tenul lor reacționează la diferite produse cosmetice care conțin acest ingredient.

Dimeticona este prezentă în creme, loțiuni, serumuri, primere, balsam și măști pentru păr. Unii producători includ acest ingredient și în loțiunile de curățare a feței.