Ingrediente din produsele de machiaj Mica

Ce este mica și unde o găsim în industria cosmetică?

Mica este un mineral transparent utilizat frecvent în industria cosmetică. Un silicat mineral stratificat, strălucitor, el este un ingredient folosit într-o gamă largă de industrii, de la electronică și electrică, la materiale de construcții și produse cosmetice.

Un mod simplu de a ghici dacă un produs conține acest mineral, chiar și înainte de a citi lista de ingrediente, este de a vedea dacă este sclipitor. Cu alte cuvinte, mica este de multe ori sclipiciul sau sideful din blush, pudră bronzantă, lip gloss sau ojă.

Ingrediente din machiaj MTC - Mica2

Caracteristicile ingredientului mica

În stare naturală, mica este un mineral ce poate avea culoare închisă sau deschisă, în funcție de roca din a cărei componență face parte. El este folosit pentru proprietățile lui colorante dar mai ales pentru proprietățile reflectorizante – lucru care îl face un ingredient apreciat în produse precum fardul de obraz sau iluminatorul.

Efectul pe care mica îl oferă produselor de machiaj va depinde de gradul de prelucrare și tratare. De exemplu, în cazul în care mica nu este tratată cu oxid de fier, ea rămâne translucidă și este folosită pentru a oferi luminozitate mai degrabă decât un grad de acoperire ridicat în produse precum fondul de ten. La fel ca alte ingrediente, precum dimeticona, mica poate face ca produsul să capete o textură mătăsoasă.

Utilizarea în industria cosmetică

Proprietățile mineralului îl fac un ingredient des întâlnit în machiajul de același tip, mineral, unde are de obicei un procent mai mare decât în alte tipuri de produse. Fără mica, un fond de ten mineral ar fi o substanță cu o textură neplăcută, greoaie și dificil de uniformizat.

Putem găsi mica în fardurile de obraz și de ochi, în pudra bronzantă, glitter pentru corp fie ca atare fie în crema de corp, ruj, lipgloss și ojă.

Mica este un ingredient versatil, utilizat în industria cosmetică dar și în alte multe alte domenii precum fabricarea materialelor de construcții, a plasticelor sau a unor tipuri de vopsea auto.

Puteți găsi mica în aproape toate fondurile de ten ce promit un ten luminos, cu o textură uniformizată și rezistență îndelungată. Dacă produsele cosmetice pe care le folosiți sunt de tip mineral sau au un anumit grad de luminozitate, atunci ele conțin cel mai probabil mica.